Omgeving

3boot-in-stramproy1-1024x768

Ferme Knaapen ligt in Heioord, het buitengebied van het  lieflijke dorpje Neeritter, omgeven door gevarieerde cultuurlandschappen van Natuurmonumenten. Direct gelegen aan diverse (grensoverschrijdende) fietsknooppunt-routes. Het huren van fietsen, tandems en E-bikes is mogelijk, mits dit minimaal 2 dagen van tevoren wordt aangevraagd.

Centraal gelegen t.o.v. Weert de groenste stad van Europa, met jaarlijks, in het laatste weekend van september de op een na grootste Kermis van Nederland, Roermond shoppingstad bij uitstek  met het Designers Outlet als startpunt. En Maaseik (B) de culturele Parel aan de Maas en  een paradijs voor Bourgondiërs. 

Vanuit de B&B fietst/wandelt u naar het mooie historische stadje Thorn of u stapt in Ophoven op het (gratis) pontje dat  oversteekt naar het “Eiland in de Maas“.

Wilt u aan of op het water vertoeven? Ook de Maasplassen zijn nabij. u kunt gaan varen met een fluistersloep of u maakt een grensstedentocht met de boot.

Voor de Golf-liefhebbers  ligt er op nog geen 4 km afstand, één van de top-tien 9 holes  golfbanen in Nederland; Het Land van Thorn.

Houdt u van forel vissen? Dat kan bij de buren. U kunt er een hengel huren en als u geluk heeft, kunt u ’s avonds een forelletje op de BBQ leggen.